HypnoBirthing
Een cursus voor jou en je partner

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

HypnoBirthing is een cursus die een mooie voorbereiding geeft op een natuurlijke bevalling. Deze cursus volg je samen met je partner.


‘Bevallen hoef je niet te leren. Je mag leren het te laten gebeuren’


De échte originele cursus HypnoBirthing®
Fijn dat je mijn website hebt gevonden en op deze pagina terecht bent gekomen. Jullie krijgen samen een baby, leuk om je samen voor te bereiden op de komst van jullie wonder. Van harte gefeliciteerd met deze zwagerschap.

Wie weet heb je bij andere adressen over een 1-daagse HypnoBirthing cursus gelezen, een HypnoBirthing workshop zonder je partner, een korte cursus van minder dan 10 lesuren en/of zonder origineel lesmateriaal.
Ik kan je vertellen dat dat commerciële plagiaat is.

De originele cursus wordt gegeven in 4 of 5 lessen van minstens 2,5 uur en bevat de Mary Mongan Methode.
Deze cursus volg je altijd samen met je partner of degene die bij je bevalling is.

Ik geef in mijn praktijk Wonderbaarlijk de originele cursus HypnoBirthing®.
Ik ben hiervoor opgeleid en aangesloten bij HypnoBirthing®USA.
Hierdoor vergoeden veel verzekeraars (een deel van) de kosten.


Waarom HypnoBirthing®?
Nog altijd hebben veel vrouwen een verkeerd beeld over bevallen. Dat komt vaak door de media, de negatieve verhalen die we horen, het internet waar we teveel informatie vinden maar ook door de steeds meer medische benadering van een bevalling en alle testen en onderzoeken die vandaag de dag plaatsvinden. Laten we weer eens terug gaan naar hoe de natuur van oorsprong de bevalling heeft bedoeld. Hoe je vanuit je eigen vertrouwen en daadkracht tot meer in staat bent dan je nu voor mogelijk houdt.
Een bevalling hoeft helemaal geen traumatische ervaring te zijn maar kan ook een hele positieve ervaring voor je zijn. Daar is het hebben van een positieve mindset, een dosis zelfvertrouwen en ontspanning onmisbaar bij.

Of je nu in het ziekenhuis, thuis of in het kraamhotel wilt bevallen, met of zonder pijnstilling?
Krijg met goede voorbereiding de bevalling die je wenst, waar jij een stukje regie over mag nemen en waar jullie samen met een goed gevoel op terug kunnen kijken.
Er bestaat ook geen waarheid over bevallen en onthoud: bevallen is geen prestatie je doet naar beste kunnen, meer kan je immers niet doen !!


Mijn persoonlijke mening over deze cursus !
Eerlijk is eerlijk ik kijk met een kritische blik naar de inhoud van de cursus HypnoBirthing, vanwege de Amerikaanse grondslag. Ik vind het een prachtige cursus en geef deze cursus HypnoBirthing dan ook met veel passie en plezier en volgens het originele script maar….. wel met een sausje Hollandse nuchterheid. Zo zal ik je niet opzetten tegen onze goede verloskundige- en medische zorg in Nederland, we hebben ze nodig !

Veel vrouwen willen tegenwoordig dé perfecte bevalling en zijn naderhand lang in de war als het anders is verlopen. Vandaar dat ik jullie, naast de kennis over natuurlijk bevallen met HypnoBirthing, ook voorbereid op een bevalling die anders kan verlopen dan hoe je hoofd het heeft bedacht.
Dit ‘out of the box’ denken bij HypnoBirthing is iets wat naar mijn mening past bij deze tijd. Persoonlijk vind ik dat de huidige HypnoBirthing beweging zich daaraan tekort doet. Een reden waarom ik niet meer ben aangesloten bij de Nederlandse docenten vereniging.

Tijdens mijn cursus krijg je alle theoretische uitleg en doen we ook veel oefeningen om te leren ontspannen en te voelen wat dit met je doet. Hoe meer je oefent, hoe meer je hier aan went, hoe makkelijker en meer vanzelf het toe te passen is tijdens je bevalling.
Daarnaast is er genoeg ruimte voor het stellen van je eigen kritische vragen.

HypnoBirthing brengt je in een bepaalde staat van zijn van waaruit je je baby gaat baren. Ik leer het je allemaal in deze cursus.

Leuk om te weten is dat ik in mijn praktijk ervaar dat veel vrouwen die de cursus HypnoBirthing hebben gevolg een betere bevalling hebben dan zij die zich op een andere manier hebben voorbereid.


Wat krijg je extra naast de cursus:

 • De HypnoBirthing® MP3 bestanden, voor vertrouwen en ontspanning zowel Engelstalig als Nederlandstalig.
 • Een hand-out met informatie en oefeningen.
 • Leen boeken over HypnoBirthing & Mindfulness.
 • Begeleiding tijdens en na de cursus voor als je vragen hebt.
 • 10% korting op een zwangerschapsmassage.
 • 10% korting op de cursus babymassage.
 • Korting op een leskaart zwangerschapsyoga.


Hoe kunnen jullie je inschrijven?
Meld je aan via het contactformulier op deze website.

 • Je ontvangt daarna van mij bericht of er plaats in de cursusgroep
  (check je spam als je binnen 24 uur niets ontvangt).
 • Je kan vervolgens je cursus betalen via de onderstaande link.
 • Het inschrijfformulier neem je uitgeprint mee naar de 1e les.


Wil je eerst met mij kennismaken of een kijkje komen nemen in de praktijk?
Dan kan je voorafgaand aan je inschrijving een keertje langskomen, bel mij voor een vrijblijvende afspraak.

Lesdata 2022 live in de praktijk:
* Zaterdag 15 januari met vervolgdata 22, 29 januari en 5 februari 2022 (nog 1 plaats vrij)
* Zaterdag 12 maart, vervolgdata 19 maart, 2 en 9 april
* Zaterdag 07 mei, vervolgdata 14 en 21 mei en 4 juni

Lestijden:
Zaterdagochtend 09.30-12.30 uur (LIVE)

Kosten cursus:
€ 350,00 voor 4 praktijklessen samen met je partner.
(mp3 bestanden in 2 talen, hand-out)

Kosten origineel Nederlandstalig HypnoBirthing Boek
€ 37,50

Privé cursus
€ 595,00  4 lessen 2,5 tot 3 uur
Deze cursus geef ik op werkdagen, volgens afspraak live of online.
(mp3 bestanden in 2 talen, hand-out)

Privé opfriscursus:
€ 225,00  1 les van 3 uur
Deze cursus geef ik op werkdagen, volgens afspraak live of online.

 

 

HypnoBirthing Breda

De cursus hypnobirthing was voor ons een bijzonder kennismaking met natuurlijk zwanger zijn en bevallen. Kerstin, de cursusleidster, bezit de gave om op een heldere, verbindende en plezierige wijze de wondere wereld van het zwanger zijn bij te brengen. Het toewerken naar de uiteindelijke bevalling en het belang van het volgen van de natuur hierin staat voorop. De cursus benadrukt op een realistische manier het belang van het ondersteunen van onze natuurlijke gave om de bevalling en geboorte te ondergaan.  Deze wijze van kijken naar het leven past erg bij ons en heeft ons ook doen inzien dat het erg belangrijk is om ook voor jezelf te gaan staan hierin.

Zoals gezegd is Kerstin hierin een bijzonder aangename, wijze en humorvolle reisleidster door het landschap van het zwanger zijn.

Oprecht aan te bevelen dus volgens ons !

Jeroen

HypnoBirthing okt 2021

We hebben een prachtige thuisbevalling in bad mogen hebben, vlot en ongecompliceerd. Wat een ervaring en wat n impact. Hier kan ik mijn hele leven op teren. Ik heb dit hoofdzakelijk aan jouw cursus te danken. Door de douche, focus op mijn ademhaling, bewegingen en mantra’s in mijn hoofd ervoer ik nauwelijks pijn en kon ik mijn weeën omarmen. Het zorgde ervoor dat mijn gedachten er niet tussen kwamen. Met totale focus en ontspanning stapte ik in het bevalbad en onze dochter is zo in alle rust geboren. Ik wil met mijn verhaal graag mensen inspireren. Ik heb ervaren dat de omgeving zo sceptisch kan zijn als je wilt thuis bevallen. Ik zou er zelf veel kracht uit hebben geput als ik meer positieve geboorteverhalen over een 1e bevalling had gehoord of gelezen. Dank voor jouw duw richting deze intense en mooie ervaring.
Dorien

Cursist HypnoBirthing

Voor hypnobirthing hoef je niet spiritueel of “zweverig” aangelegd te zijn. Hypnobirthing geeft een duidelijk beeld van de bevalling en het is een methode die je helpt vertrouwen te hebben in de kracht van je eigen lichaam en in de werking van de natuur. Tools zoals affirmaties met muziek, massages en ontspanningsoefeningen hebben ons daar enorm bij geholpen, waardoor we op een positieve manier toe hebben geleefd naar de bevalling: het moment dat we onze dochter gingen ontmoeten. Kerstin is een lieve en nuchtere vrouw bij wie je je snel op je gemak voelt en ze is een enorme bron van kennis en kunde. Daarnaast waren de cursusochtenden een fijn rustpunt in de week.
Ralph, partner van Sophie

Cursist Hypnobirthing

Wat zijn wij blij geweest met de cursus. Het heeft in de voorbereiding zoveel rust gegeven en daardoor is ongetwijfeld de bevalling zo voorspoedig verlopen. Onze dochter is na een vlotte bevalling thuis in bad zonder veel gedoe geboren, wat een magie. Dankjewel voor je onmisbare wijsheid !
Linda & Jeroen

Cursist HypnoBirthing

Koop je cursus hier

Inschrijfformulier